ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

SUPER LEAGUE

Γ' Εθνικη

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

» » ο Καδμος Θηβας Επεστρεψε στη Γ' Εθνικη Μπασκετ Ανδρων


 Μια από τις ιστορικότερες ομάδες της Στερεάς Ελλάδας, ο Κάδμος Θηβας με ζωή 50 ετών στο Ελληνικό μπάσκετ, με επιτυχίες στο παρελθόν και με πολλές συμμετοχές στις Εθνικές κατηγορίες, κατάφερε να επιστρέψει στο προσκήνιο!

Πέτυχε να κάνει τη δική του επανεκκίνηση, που στην ουσία ξεκίνησε το 2018, και να φωνάξει και πάλι παρών, συμμετέχοντας από την επόμενη αγωνιστική περίοδο στη Γ’ Εθνική, μετά από την τελευταία του παρουσία, το 2016!

Ο Κάδμος, που τις δεκαετίες του ’80 αλλά και του ’90 έκανε με επιτυχία τη διαδρομή μεταξύ Β’ και Γ’ Εθνικής, το 2018 αποφάσισε να αλλάξει σελίδα επιχειρώντας ένα νέο ξεκίνημα βασισμένο σε νεαρούς παίκτες, ξέροντας εξ αρχής πως τα πρώτα χρόνια θα ήταν δύσκολα.

Το 2018-19 η προσπάθεια ξεκίνησε από τη Β’ ΕΣΚΑΣΕ με την αντρική ομάδα να αποτελείται εξ ολοκλήρου από παίδες και εφήβους, την επόμενη σεζόν με την προσθήκη δύο έμπειρων παικτών ήρθε η πρώτη άνοδος στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ, με κύριο χαρακτηριστικό την ουσιαστική συμμετοχή των μικρών, οι οποίοι σιγά-σιγά μεγάλωσαν, πήραν εμπειρίες από τα συνεχόμενα παιχνίδια, φτάνοντας πριν από τρία χρόνια στη μεγαλύτερη επιτυχία του συλλόγου, την 6η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων!

Πέρυσι, ο Κάδμος έφτασε σε δύο τελικούς, στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ και στο κύπελλο χάνοντας και στα δύο από τον Κένταυρο και μετέπειτα Εθνικό Λιβαδειάς, όμως φέτος ήταν η χρονιά του!

Το κύπελλο του πρωταθλητή στον αέρα από τον αρχηγό της ομάδας Γ. Γκρινιάρη! 

Έκανε το νταμπλ, παίρνοντας αρχικά το κύπελλο και εν συνεχεία το πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΣΕ, έχοντας την κυριαρχία αλλά και την πρωτοπορία στη βαθμολογία από την αρχή της σεζόν μέχρι τέλους, ολοκληρώνοντας τη χρονιά με 21 νίκες και μόλις 2 ήττες!

Στον ημιτελικό απέκλεισε τον Πρωτέα Σχηματαρίου με σύνολο 3-1 νίκες, ενώ στον τελικό πήρε την άνοδο με συνολικό σκορ 3-0 απέναντι στην Κάρυστο, με τον τελευταίο αγώνα να μην γίνεται ποτέ, λόγω της μη συμμετοχής της ομάδας της Ν. Εύβοιας, η οποία διαμαρτυρήθηκε με αυτό τον τρόπο προς την ΕΣΚΑΣΕ, για τα επεισόδια που έγιναν στον δικό της ημιτελικό με αντίπαλο τον Σύλλα Αιδηψού.

Δύο από τους ανθρώπους που πρωτοστάτησαν σε αυτό το πλάνο από το 2018 και έπειτα, ο πρόεδρος Ταξιάρχης Καρανάσιος και ο προπονητής Αποστόλης Αναστασίου, μιλάνε στο e-magazine της ΕΟΚ για το πώς έφτασαν μέχρι εδώ.

Ο πρόεδρος του Κάδμου Ταξιάρχης Καρανάσιος. 

Ταξιάρχης Καρανάσιος (πρόεδρος Κάδμου): «Θα εκπροσωπήσουμε με υπερηφάνεια την πόλη μας»

«Ήταν μια όμορφη χρόνια, καταφέραμε να βελτιώσουμε τον σύλλογο για άλλον ένα χρόνο. Περάσαμε τις δυσκολίες που μας αναλογούσαν και αντεπεξήλθαμε σε όλες, όποτε για εμάς (τη διοίκηση) νιώθουμε ότι πετύχαμε τους στόχους μας και έπιασε τόπο η προσπάθεια μας.

Αρχικά να ευχαριστήσω όλους τους γονείς της πόλης μας που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους και τους διαβεβαιώνω ότι διοίκηση και προπονητές αντιλαμβανόμαστε το βάρος της ευθύνης που έχουμε αναλάβει.

Για το αντρικό μας τμήμα τώρα θέλω δώσω πολλά συγχαρητήρια σε παίκτες και προπονητές για την προσπάθεια και την αφοσίωση τους στο σύλλογο, δούλεψαν και προπονήθηκαν πολύ σκληρά τα τελευταία 2 χρόνια έχασαν πέρσι σε δυο τελικούς (κύπελλο και πρωτάθλημα) τα κέρδισαν φέτος και τα δυο και τα κέρδισαν τραυματισμένοι κουρασμένοι με πολύ άγχος και ιδρώτα μέσα στο γήπεδο όπως οφείλει ένας αθλητής τιμώντας την προσπάθεια του και την φανέλα του συλλόγου που υπηρετεί.

Η απονομή του πρωταθλήματος Α’ ΕΣΚΑΣΕ, από τον Δήμαρχο Θήβας Γ. Αναστασίου και τον πρόεδρο της ΕΣΚΑΣΕ Χ. Μελετίου, σε Γκρινιάρη, Πανταζή και Θεοδώρου. 

Η ΕΣ ΚΑΔΜΟΣ ήταν φέτος η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και κέρδισε αυτό που δικαιούταν.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες της Α΄ ΕΣΚΑΣΕ για την δίκη τους προσπάθεια, όλοι μαζί καταφέραμε να παρουσιάσουμε στους φιλάθλους μας ένα αξιόλογο πρωτάθλημα που κατά την άποψη μου ξεπέρασε το επίπεδο ενός απλού τοπικού πρωταθλήματος.

Ειδικότερα για την ομάδα της Καρύστου που κατέκτησε την δεύτερη θέση, θα πω ότι ήταν μια άξια αντίπαλος και ευχαριστήθηκα τους μεταξύ μας αγώνες και τις τρεις φορές που συναντηθήκαμε φέτος τόσο για το μπασκετικό επίπεδο όσο και για την πολύ καλή συμπεριφορά των παικτών της.

Πραγματικά, λυπάμαι που αποφάσισαν να μην παρουσιαστούν στο τελευταίο μας αγώνα και να δώσουμε ένα σωστό τέλος στο πρωτάθλημα μας.

Τέλος προς όλους τους φιλάθλους του Κάδμου ενημερώνω ότι το αντρικό μας τμήμα ξεκινάει το ταξίδι του στη Γ΄ Εθνική κατηγορία και η διοίκηση υπόσχεται να κάνει την μέγιστη προσπάθεια ώστε τον Σεπτέμβρη να παρουσιάσουμε μια αξιόμαχη ομάδα που με υπερηφάνεια θα εκπροσωπήσει την πόλη μας».

Ο κόουτς της ομάδας Αποστόλης Αναστασίου. 

Αποστόλης Αναστασίου (προπονητής Κάδμου): «Η National League 2 είναι μια κατηγορία που ταιριάζει στον Κάδμο»

«Μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2018 καρποφόρησε φέτος σε επίπεδο ανδρών και αυτό μας κάνει ιδιαιτέρως χαρούμενους. Εδώ και 6 χρόνια η ομάδας μας έριξε όλο το βάρος στα νεαρά παιδιά, δημιουργώντας στην ουσία μια νέα ομάδα με συγκεκριμένες αρχές. Τα αποτελέσματα άρχισαν να φαίνονται εδώ και τρία χρόνια, με την 6η θέση στην Ελλάδα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων και τα συνεχόμενα πρωταθλήματα ΕΣΚΑΣΕ στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Πέρυσι κάναμε πρωταθλητισμό, χάνοντας στο νήμα από μια πολύ δυνατή ομάδα, τον Κένταυρο Λιβαδειάς, που έκανε τεράστιες μεταγραφές. Εμείς, συνεχίσαμε στο ίδιο πλάνο, κάναμε φέτος δύο προσθήκες σε θέσεις που χρειαζόμασταν και με το δέσιμο που υπάρχει στην ομάδα μας, καθώς όλοι μας ήμαστε μια οικογένεια από τη διοίκηση μέχρι τους φιλάθλους μας, φτάσαμε στο στόχο μας κάνοντας το ντάμπλ και τελειώνοντας τη σεζόν με μόλις 2 ήττες».

Ο Κάδμος ανέβηκε μετά από 8 χρόνια και πάλι στη Γ’ Εθνική, κάνοντας φέτος το νταμπλ σε πρωτάθλημα και κύπελλο ΕΣΚΑΣΕ!

Για την επόμενη μέρα της ομάδας ο κόουτς Απ. Αναστασίου τόνισε: «Επειδή όλα αυτά τα χρόνια έχουμε στηριχτεί σε στέρεα βήματα, δεν θέλουμε να ονειροβατούμε, θέλουμε να πάμε βήμα-βήμα.

Αρχικά, θα κοιτάξουμε να διατηρήσουμε ένα σημαντικό αριθμό παικτών, να κάνουμε λίγες προσθήκες και να στηρίξουμε ακόμα καλύτερα σε όλα τα επίπεδα την προσπάθεια της ομάδας μας.

Η Γ’ Εθνική, η National League 2, είναι μια κατηγορία που ταιριάζει στον Κάδμο, μια κατηγορία που έχουμε παίξει πολλές χρονιές και που η πόλη της Θήβας έχει τη δυνατότητα να τη στηρίξει και σε οικονομικό επίπεδο. Εμείς το σίγουρο είναι πως θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο, με απώτερο σκοπό να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και να βοηθήσουμε παράλληλα τα παιδιά της πόλης μας να κερδίσουν νέες εμπειρίες».

Παναγιώτης Νικολάου




«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply