ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

SUPER LEAGUE

Γ' Εθνικη

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

» » η Θηβαια Πρωταθλητρια Αρχηγος της ΑΕΚ Χριστινα Κολλια

Η αρχηγός  της γυναικείας ομάδας futsal, Χριστίνα Κόλλια μίλησε για την φετινή χρονιά που βρίσκει ξανά την ΑΕΚ πρωταθλήτρια Ελλάδος

Η γυναικεία ομάδα futsal της ΑΕΚ πραγματοποίησε φέτος εξαιρετική πορεία, κατακτώντας το πρωτάθλημα Ελλάδος για δεύτερη σερί χρονιά στην ιστορία της.

Η «Ένωση» επικράτησε στον τελικό του Ατρομήτου αποτελούμενη από αθλήτριες που στελεχώνουν παράλληλα και την γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου. Η αρχηγός της ΑΕΚ, Χριστίνα Κόλλια μίλησε στο epsalas για αυτή τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αλλά και το μέλλον του γυναικείου futsal στην Ελλάδα. Η Κόλλια έχει αγωνιστεί σε Άβαντες Χαλκίδας, Ελπίδες Καρδίτσας ΑΕΛ, Οδυσσέα Μοσχάτου και φυσικά στην ΑΕΚ, ενώ έχει συμμετοχές σε όλα τα εθνικά κλιμάκια στο ποδόσφαιρο γυναικών, καθώς και στο Champions League με την ομάδα της Καρδίτσας.

Για δύο σερί χρονιές η ΑΕΚ έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα σάλας γυναικών. Πως φτάσατε σε αυτές τις επιτυχίες;

«Οι στόχοι κάθε χρόνια οριοθετούνται από τη διοίκηση και οι παίκτριες κάθε χρόνο, ειδικά σε συλλόγους με την ιστορία της ΑΕΚ, έχουμε υποχρέωση να δώσουμε το 100% για την επίτευξή τους. Μια επιτυχία δεν σε κάνει να επαναπαύεσαι, σε κάνει να μοχθείς για την υπεράσπιση του τίτλου. Σημαντικό ρόλο στο φετινό πρωτάθλημα έπαιξε η εμπειρία του προπονητή και η φιλοσοφία του futsal που χτίσαμε τις προηγούμενες χρονιές. Το ταλέντο, η δίψα, η θέληση να πετυχαίνουμε όλοι μαζί και να το ευχαριστιόμαστε, σε συνδυασμό με το όμορφο κλίμα, είναι τα κυριότερα συστατικά της επιτυχίας. Φυσικά μαθαίνουμε και δουλεύουμε με τον κ. Χριστόπουλο, κυρίως τακτικά κομμάτια που είναι ατελείωτα».

Πως είδες το επίπεδο στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε;

 «Το επίπεδο τα τελευταία δυο χρόνια είναι ανεβασμένο. Μάλιστα, φέτος υπήρχαν περισσότερες ομάδες και ήταν κάτι που άλλαξε και τη δυναμική του πρωταθλήματος. Αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί γιατί είναι μεγαλύτερη ευχαρίστηση και για εμάς να αγωνιζόμαστε σε ένα πρωτάθλημα με μεγαλύτερο ανταγωνισμό και φυσικά πιο επαγγελματικές συνθήκες».

Ποια είναι η άποψή σου για το ποδόσφαιρο σάλας ως άθλημα;

«Το ποδόσφαιρο σάλας έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και είναι κάτι που με έχει κερδίσει. Μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό είναι εκείνο, μέσω της ομάδας της ΑΕΚ, που με βοήθησε να ξαναβρώ τον εαυτό μου και κυρίως να αποκτήσω την αυτοπεποίθηση μου εντός γηπέδου. Χρειάζονται συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όπως ποδοσφαιρικό μυαλό, αρκετά καλή τεχνική αλλά και φυσική κατάρτιση, κυρίως στο αναερόβιο κομμάτι λόγω των κινήσεων που απαιτούντα黨.

Θεωρείς ότι το ποδόσφαιρο σάλας ταιριάζει στις γυναίκες και αν ναι, γιατί;

«Κανένα άθλημα δεν έχει φύλο και δεν θα πρέπει να προορίζεται για ένα και μόνο φύλο. Από τη φύση οι γυναίκες στερούνται δύναμης, ταχύτητας και ταχυδύναμης συγκριτικά με τους άντρες, αλλά το futsal απαιτεί στοιχεία που θα έλεγα είναι αρκετά ευνοϊκά στο γυναικείο φύλο. Το πρωτάθλημά μας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε επίπεδο θεάματος».

Πιστεύεις ότι έφτασε η ώρα για τη δημιουργία εθνικής ομάδας σάλας γυναικών;

«Εφόσον υπάρχει επίσημα η ομοσπονδία και έχουν πραγματοποιηθεί τα πρώτα πρωταθλήματα, καλό θα ήταν, σταδιακά, να μπαίνουν και τα θεμέλια για τη δημιουργία εθνικής ομάδας. Αυτό προϋποθέτει αναβάθμιση συνθηκών και προδιαγραφών, αλλά νομίζω ότι η όρεξη υπάρχει και αυτό είναι πολύ αισιόδοξο».

Πηγη ... www.aek365.org

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply